Exotische – Tropische bestemmingen spreken tot ieders verbeelding

Iedereen kan zich een idyllisch wit strand voor de geest halen: een bevolking gekleurd, een zon die altijd schijnt en een taal waar je niets van kunt maken, maar het klinkt zo heerlijk exotisch!

Menig student bezoekt voor zijn Buitenlandse Stage en of Study Abroad een van de hierboven geschetste bestemmingen op. Onze zoon niet, die koos als zijn stageplaats voor Kopenhagen. Geweldige stad, dat heb ik ondervonden, want uiteraard zoek ik hem op. Heerlijk om Denemarken te zien – proeven – beleven en de taal te horen, die hier en daar wel een Nederlandse tintje heeft. We volgen hem overal, en zo komt het dan ook dat we uitkomen in Litouwen – Vilnius of all places. Een zeer aparte keuze waar menigeen van staat te kijken. Zelfs ik!
Litouwen heeft me verrast! Vilnius heeft een zeer indrukwekkende cultuur, mooie bezienswaardigheden en zeer zeker een bijzondere geschiedenis. Een exotische taal kan ik het niet noemen. Er valt werkelijk niets te maken van wat er gesproken wordt, maar het went, dat is het enige wat ik ervan kan zeggen. Goedkope bestemming waar je met de Euro terecht kunt en er veel meer mee kunt doen dan in ons land. Het zet je aan het denken: waarom kan dit land in alles functioneren en toch zo’n goedkope levenstandaard hebben?

Bijzonder!!! Wie had dat gedacht: Litouwen – Vilnius

20160512_143322_resized        20160512_183022_resized 20160513_133120_resized 20160515_132446_resized 20160516_143036_resized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s